16 januari Schriftelijke uitvraag voor het NCad transitie-advies 2.0
Activiteitendata
- -
- Online survey
Het NCad organiseert in de eerste helft van 2025 een aantal stakeholderbijeenkomsten over de transitie naar een proefdiervrije samenleving. De bijeenkomsten bouwen voort op de bevindingen in de recente evaluatie van het transitieadvies 1.0 uit 2016 en dragen bij aan de totstandkoming van het transitieadvies 2.0 dat het NCad gaat uitbrengen. Het NCad wil zich daarbij laten voeden door de inzichten en opvattingen van zoveel mogelijk betrokkenen en geïnteresseerden over de toekomst van het proefdieronderzoek.
Ter voorbereiding van de stakeholderbijeenkomsten houdt het NCad een schriftelijke open uitvraag. Deze uitvraag biedt u de mogelijkheid om aan geven of u betrokken wilt worden bij de vervolgbijeenkomsten, en/of welke elementen cq onderwerpen zeker aan bod moeten komen.
Wij nodigen u hierbij van harte uit om de uitvraag in te vullen en uw inzichten met ons te delen.
Het proces
Deze uitvraag is de start van een traject waarin verschillende bijeenkomsten zullen worden georganiseerd waarin deelnemers zich gezamenlijk buigen over thema’s. De onderwerpen die zijn ingebracht via deze uitvraag vormen daarbij een belangrijke basis. Het is daarom niet nodig om tijdens het invullen van de uitvraag nu al heel uitgebreide standpunten en toelichtingen te geven. Daarvoor is tijdens de bijeenkomsten en op andere momenten volop gelegenheid.
Meer informatie over de bijeenkomsten volgt na verwerking van de opbrengsten uit deze uitvraag (een globale indicatie van hoe het consultatieproces eruit gaan zien vindt u op de NCad-website).
Alle inbreng wordt (geanonimiseerd) openbaar gemaakt.
Naar de uitvraag
Klik hier om naar de uitvraag te gaan.
Invullen zal 10 à 15 minuten van uw tijd kosten. De vragenlijst is zowel in het Nederlands als het Engels te lezen en te beantwoorden.
Onderzoek- en adviesbureau KLB begeleidt het proces. Bureau KLB heeft veel ervaring met het begeleiden van stakeholderconsultaties, onder meer op gebieden als biotechnologie en gevaarlijke stoffen.
Meer weten?
Bij eventuele vragen of opmerkingen over deze uitvraag kunt u terecht bij het NCad via dit mailadres: NCad@minlnv.nl.